2009-04-28

Diana tunaikan Janjinya

language: Malay
Sekarang tibalah waktunya untuk saya siarkan hasil photoshoot yang dijalankan tidak lama dahulu. Kepada Diana , diharap maaf atas kelewatan post untuk kali ini. Sekarang semakin banyak gambar yang perlu diuruskan seperti yang telah dijanjikan kepada pelanggan. Lokasi terpilih untuk photoshoot untuk sesi ini adalah PISA (Penang International Sport Arena), Sekitar Marina dan Jetty dan bangunan sekolah buruk yang terletak di sekitar pusat hiburan. Senang juga berkerjasama dengan Diana, sebab dia adalah part time model agensi pengiklanan sekitar Pulau Pinang. Mari kita lihat aksi Diana!
IMG_8125
Shooting Date:13/4/09. ISO 400 18mm f/8 1/1600sec
Antara gambar kegemaran disebabkan background yang ala-ala grunge gitu... HAHAHA
IMG_8167
Shooting Date:13/4/09. ISO 100 25mm f/8 1/320sec
Kepada balak-balak di luar sana janganlah biarkan kekasih anda menunggu seperti ini.
IMG_8133
Shooting Date:13/4/09. ISO 400 39mm f/8 1/400sec
Seperti wanita korporat di dalam siri Samarinda yang disiarkan di TV3.
IMG_8214-copy
Variasi dan aksi lagak seorang gadis malayu. Letih jugaklah mengawal cahaya dalam sesi photoshoot untuk foto ini.
IMG_8173
Shooting Date:13/4/09. ISO 100 18mm f/8 1/200sec
Pose yang hampir sama ketika menuggu balak, sedikit kelainan yang menampakkan perspektif
IMG_8185
Shooting Date:13/4/09. ISO 100 35mm f/4.5 1/320sec
Pose yang agak menarik dan penggunaan perabot yang sesuai.
IMG_8143
Shooting Date:13/4/09. ISO 400 18mm f/8 1/1600sec
Photoshoot pada ketika panas terik matahari di atas kepala. Bayang-bayang model depat dikurangkan sedikit dengan menggunakan flash.
IMG_8220-copy
Variasi dan aksi yang terakhir.

Ps: kesemua ayat di dalam entry kali ini datangnya dari syok sendiri. Mungkin ada ayat yang yang menerangkan teknik yang agak tidak sesuai.

9 comments:

AkuAyie said...

ahaha (ayat last sekali)

tp walau apapun, gambo2 ko tetap nmpk menarik..!

kimomoto kozaima said...

weh gambar ni bukan dah ada kat flickr ko ke aritu???

Kimy said...

to ayie = thank you very much, i'm promise, i will improve my skill. YEAH!!!

to kimo = yup memang betul pun. time malas nak post dalam blog, aku sorok dulu dalam flickr. bila time senang, baru keluarkan post dalam blog. hehehehe (^^")

kimomoto kozaima said...

oo ye ke anyway model ko mmg cun jeles giler aku hohohoh :p

Niza_CrazEE said...

hohohoho....

aku suka gambar yg 2nd...
xtaw r...

aku ske yg tu dr yg laen2...
simple tp MENGANCAM!

xD

meen rahman said...

whoa!
aku ska semua.
cun ar!
keep up the good work!

Kimy said...

to kimo = hehe thanks, model yang sporting yang penah aku jumpa hehehe.

to niza = yeah, simple but can give alot of impact. hehehe

to meen = thanks meen. yeah im keep improving skill. hehehe

Niza_CrazEE said...

true2...

who sad something simple can't be the bomb, right?

Kimy said...

to niza = haha your right, time ko komen ni, time tu x tido?? kul 3 pagi tu.. huhuhu study last minute kan?? hahaha

Post a Comment