2009-07-18

DreamGurlz: Awin

Language: Malay
Perserta pertama untuk FlickrJunk DreamGurlz musim pertama ialah Awin. Lokasi Pengambaran dilakukan di sekitar Geogetown Penang. Tahniah kepada Awin kerana dapat menyesuaikan diri di hadapan kemera walaupun dihempas cahaya Flash bertubi-tubi. Posing yang diberikan agat unik bagi saya. Walaupun terdapat kekeliruan diantara Awin dan bahan rujukan gaya posing model, namun Awin tetap berjaya menghasilkan ekspresi yang tersendiri. Klik pada gambar untuk besarkan 100 lagi pixel. Klik disini untuk ke awin blog.

Portrait Awin yang ceria
Gabungan beberapa posing pilihan Awin sendiri.
Latarbelakang yang agak berserabut.
Luas permukaan tanah yang dipenuhi rumput digunakan sepenuhnya.
Kelihatan bertenaga disebalik cahaya langit tiruan.
Antara gambar kegemaran. Waktu ini bateri ketiga-tiga flash sangat lemah, kasihan Awin terpaksa tunggu lama untuk flash dalam keadaan Ready.
Kenderaan yang kurang menbantu sesi pengambaran.
Lantai yang berserabut dengan runtuhan siling dang dinding.
Wajah bersuka- ria.
Expresi muka yang menarik.
Siapa DreamGurlz seterusnya? Nantikan..
Klik disini untuk keterangan lanjut.

9 comments:

AkuAyie said...

Nice poses. Model ni aku rasa bleh pergi jauh. Nampak natural depan camera.

Just nk tahu? Why pilih a building with loads of rubble for photoshoot location? Ada motif apa-apa ke? huhu..

AkuAyie said...

eh, terlebih tanda soal lak aku ni.. haha..
lepas "just nk tahu" tu FULLSTOP okeyh. haha!

Rizal Yusof said...

Baguz2!!!
Terbaek....=p
Btw, 'rumah hantu' tetap
menjadi pilihan....
Huhuhuhuh....

AwinLaLaLa said...

hahahaaa.. awin sgt PELIK!!!!! sorii Kimy.... awin really dunno how to pose mcm kimy suruh... awin kena belatih dulu baru g tgkap gambar baru ok kot heeee.. soriii yerrr =p

kimomoto said...

ouh cun siot...
aku sedey ni..asal x aku aku sekalik uwaaaa... ~.~

Niza_CrazEE said...

lawa2....
i love it!

*melt*

Kimy said...

to ayie = hehe sebenarnya ini kali kedua awin berfotoshoot dengan kami (kimy & ganes), so tak hairanlah kalau awin dapat suaikan diri dengan keadaan.

Kenapa likasi tu dipilih? ok ini soalan cepumas ni. sebenarnya lokasi formal yang biasa selalu orang pergi untuk sesi photoshoot agak boring. jadi sebab itulah pilih lokasi bangunan lama. dressing model jugak penting dalam menentukan lokasi. awin pakai baju kemeja checkers (kotak-kotak). dressing jenis tu memang popular semasa era pop yeah-yeah. so bila kita letakkan model di lokasi bangunan lama ditambah pula dressing yang ala-ala klasik ia dapat menjadikan suatu penceritaan dalam foto.

to ayie = tak kisah pun, kalau ada apa-apa tanya je.

to rizal = itu sudah semestinya wahai rizal sahabatku. hehe thank you very much

to awin = it's ok awin hehe janganlah rasa bersalah pulak, biasa je. ya betul tu practice make perfect, bila sudah practice mesti rasa tak kekok masa posing.

to komo = haha apsal sedih-sedih kimo, relax lah. kita kan lelaki, so kena tunjuk macho skit. sorry lah time tu tak ajak kau, sebenarnya sesi tu da lama dah cuma baru post dalam blog je.

to niza = amboi sudah lama tak melawat blog ni. tetiba je nampak komen, hehe tekejut jugaklah. hehe thank you very much.

::ainbutterfly~ said...

suke gmbar no7..cantik!

muein said...

gmbr no #2,3 smart..aku suka tgk

Post a Comment